تدریس و یادگیری، یکی از مباحث مهم در زندگی جوامع بشری است که یکی از روشهای آن، تدریس غیرحضوری است. بعد از گسترش و شیوع ویروس کرونا، این روش آموزشی بسیار متداول و فراگیر شد و به همین دلیل اغلب کسبوکارها در حوزه تدریس و آموزش، به طراحی سایت آموزشی روی آوردند. شرکت وبیرو (WEBIRO) به شما کمک میکند تا بتوانید سایت آموزشی خود را طراحی کنید.
چرا کلاس های آنلاین ؟
پاندمی بیماری کرونا، یک چالش خیلی بزرگ برای مدارس و دانشگاهها در سراسر دنیا، ایجاد کرد زیرا هیچ ابزاری برای آموزش آنلاین نداشتند اما موسساتی که سیستم آنلاین داشتند نه تنها دچار مشکل نشدند بلکه با افزایش مشتری روبهرو شدند؛ زیرا کاربران میتوانند بدون صرف هزینه و وقت زیاد به کلاس دسترسی داشته باشند و از آموزش بهره ببرند.بنابراین اگر سایت آموزشی به درستی و با رعایت اصول، طراحی و ساخته شود، میتواند روند یادگیری را بهبود بخشد .
سایت آموزشی، سایتی است که تمامی افراد اعم از مبتدی تا متخصص، بتوانند از آموزشهای آن استفاده کنند. یکی از بهترین ویژگیهای کلاسهای مجازی، این است که با مناسب ترین هزینه و بدون محدودیت در زمان، میتوانید در زمینههای مختلف ، یادبگیرید و یاد دهید.
مزیتهای آموزش آنلاین
کلاسهای مجازی، نه تنها برای دانش آموزان و دانشجویان کاربرد فراوانی دارد بلکه برای افرادی که علاقه مند به تدریس هستند نیز، بسیار مفید است.
یادگیری از طریق وب این امکان را در اختیار شما قرار میدهد که دانشجویان و دانش آموزان سراسر کشور را به اساتید مجرب و حرفهای، وصل کنید.
کسب درآمد از یک سایت آموزشی
در طراحی سایت آموزشی، دو گروه هستند که از آن سود میبرند. اساتید و دانشجویان یا دانش آموزان اما اگر در جزو این افراد نیستید با طراحی یک سایت آموزش آنلاین، میتوانید کسب درآمد کنید؛ چراکه اکثر موسساتی که در حوزه تدریس دروس فعالیت میکنند، برای معرفی کلاسهای حضوری و یا مجازی به یک صفحه ی وب نیاز دارند.
زیرا امروزه اکثر افراد مخصوصا کسانی که مشتاق یادگیری هستند، برای پاسخ اغلب سوالات خود، به موتورهای جستجوگر مراجعه میکنند. برای اینکه این افراد را به سایت خود جذب کنید، در صفحه ی وب آموزشی خود به شرح فعالیتها، آموزشهای موجود در سایت، نام اساتید و سوابق تدریس آنها اشاره کنید.
مراحل طراحی یک سامانه مجازی
مشخص کردن هدف: هدف شما از طراحی این سایت چیست؟ کسب درآمد، معرفی موسسه و یا تدریس رایگان دروس؟
طراحی ظاهری: UI/UX سایت بسیار مهم است زیرا جلوه و ظاهر مناسب تاثیر بسزایی در جذب کاربران دارد.
تولید محتوا: تولید محتوا مناسب و بر اساس اصول سئو یکی از مهمترین مراحل ساخت یک وبسایت آموزشی است.
پشتیبانی سایت: بعد از طراحی وب، نباید آن را به حال خود رها کنیم.ضروری است که به صورت مستمر به رفع ایرادات و نواقص آن، بپردازیم و آن را به روز کنیم.
عناصر ضروری یک سایت آموزشگاهی
انتخاب یک سایت آموزشی برای کاربران، یک روند جذاب و درعین حال، وقتگیر است. این دسته از سایتها، باید کاربردی، امن و همهکاره باشند تا توجه کاربران را به خود جلب کنند. در این مقاله به تعدادی از اصلیترین عناصر سایت، به اختصار پرداخته ایم.
اجزای اصلی یک سایت آموزشگاهی
عنوان سایت: عنوان سایت یکی از اصلیترین بخشهای سایت است زیرا کاربران پیش از ورود به سایت، آن را میبینند. عنوان سایت باید کوتاه، جذاب و شامل کلمات کلیدی باشد و به طور کلی موضوع سایت را بیان کند.
سرچ باکس: بخش جستجوی سایت، یکی از مهمترین و ضروریترین عناصری است که باید در صفحهی اول یک سایت آموزشی، وجود داشته باشد زیرا به کمک این بخش، کاربران میتوانند دوره های آموزشی مدنظر خود را بیابند. بدیهی است که دستهبندیهای مناسب، به عملکرد بهتر این بخش از سایت، کمک میکند.
هدر(Header): توجه به طراحی هدر سایت، موجب میشود تا بازدهی سایت افزایش یابد، اما فراموش نکنید که تمامی صفحات مهم و اصلی سایت، به هدر لینک داشته باشند. اینکار عملکرد سایت را بهبود میبخشد چراکه هدر یکی از اصلی ترین اجزای سایت است.
منو (Menu): منوهای سایت آموزشی باید به گونهای باشند که امکان دسترسی به تمامی بخشهای سایت را برای کاربران فراهم کنند. علاوه براین، منوهای سایت باید ساده و ریسپانسیو باشند تا کاربران بتوانند به آسانی از آن استفاده کنند. استفاده از انیمیشن میتواند زیبایی خاصی به منوهای سایت ببخشد.
فونت ها(Font): فونتها باید به گونهای باشند که کاربر بتواند به راحتی محتوای نوشته شده را بخواند و درعین حال برای مخاطب جالب و متفاوت باشد. علاوه براین، فونت باید به صورتی انتخاب شود که بر خوانایی محتوا تاثیر نگذارد.
رنگ های سایت: رنگهای سایت که توسط طراحان سایت انتخاب میشوند، تاثیر زیادی بر ظاهر سایت دارند. اغلب طراحان سایت برای طراحی سایتهای ارگانهای دولتی، دانشگاه ها، مدارس و موسسات آموزشی، رنگهای سرد را انتخاب میکنند.
استفاده از تصاویر خلاقانه: عکس های آموزشی یکی از راههای اصلی آموزش هستند و تجربه نشان داده است که دانشآموزان و دانشجویان به محتوای تصویری بیشتر از محتوای متنی، علاقه دارند. استفاده از اینفوگرافیهای زیبا، جذابیت مباحث علمی و درسی را صد چندان میکند و یادگیری دانش آموزان را افزایش میدهد.
فوتر (Footer): فوتر سایت در انتهای سایت قرار میگیرد که معمولا لینک شبکه های اجتماعی، آدرس و شماره تلفن، تاریخچه و e-namad موسسه و یا آموزشگاه، در آن درج شده است. این بخش به کاربران اطلاعات زیادی در مورد موسسهی آموزشی را ارائه میدهد و اعتماد او را جلب میکند.
با این ترفندها فرآیند آموزش آنلاین را جذاب کنید!
در گذشته اغلب دانشجویان کلاس های آنلاین را افراد شاغل و مسن تشکیل میدادند، اما امروزه و با گسترش ویروس کرونا، تمامی افراد از جمله کودکان و نوجوانان هم از آموزش آنلاین استفاده میکنند. بنابراین، معلمان و اساتید، به دنبال تکنیکهایی برای افزایش گیرایی کلاس های آنلاین هستند. در ادامه ی مطلب به 15 ترفند اشاره کردهایم که موجب جذابیت کلاسهای آنلاین خواهد شد.
به دانش آموزان توجه کنید و با خلق و خوی آنها آشنا شوید.
زندگی شخصی دانش آموزان را در نظر داشته باشید.
از طریق نوشتن مفاهیم را انتقال بدهید.
دانش آموزان را به سوال پرسیدن، ترغیب کنید.
قاطع و منظم اما مهربان و شوخ طبع باشید.
دانش آموزان را تشویق کنید تا در کلاس مشارکت داشته باشند.
از امتحانات و پرسش های مجازی غافل نشوید.
گاهی در کلاس، از موضوعات متفرقه صحبت کنید.
سرحال و با انرژی باشید و جو کلاس را دوستانه نگهدارید.
سرعت اینترنت را در هنگام پرسشهای کلاسی درنظر بگیرید.(از تاخیر چشم پوشی کنید.)
مهارت های استفاده از اینترنت و تکنولوژیهای مربوطه را بیاموزید.
از آموزش آفلاین و ویدئویی غافل نشوید.
به دانش آموزان پروژه عملی بدهید و از آنها بخواهید از پروژه عکس و ویدئو بفرستند.
از انیمیشن و تکنولوژیهای بصری استفاده کنید.
در صورت امکان، از میکس و عکسهای جذاب در تدریس استفاده کنید.